Dorpskrant "Aan Weerszijden van de Heekt"

De dorpskrant “Aan weerszijden van de Heekt” kwam voor het eerst uit in 1978 als initiatief van Dorpsbelangen Holwierde en Krewerd. In 1984 werd de krant een zelfstandige stichting: Dorpskrant Holwierde – Krewerd. Het was toen nog een gestencild krantje.

De tekening hieronder is destijds gemaakt door Hendrik Stoppels uit Nansum. Het huidige voorblad is ontworpen door Emily de Jong, oud-inwoonster van Holwierde.

Ooit werd door de redactie het idee geopperd om de omslag eens een ander kleurtje te geven, maar dit werd niet gewaardeerd door de trouwe lezers en sindsdien is en blijft het “gele krantje” een begrip.

In de loop der jaren is uiteraard het bestuur gewisseld van samenstelling, maar bijna vanaf het prille begin is Eltje Bos al onze gewaardeerde penningmeester.

Nog een aardig ‘weetje”: het woord “teerkatje” voor de kleine advertenties achterin onze dorpskrant is samengesteld uit Teertunn, waarmee de Holwierders vroeger aangeduid werden en Katten, zoals de Krewerders werden genoemd.

Sinds 2012 wordt de krant digitaal in elkaar gezet en elders op de website plaatsen wij de digitale versies van de afgelopen twee jaren. De papieren versie blijft u natuurlijk nog steeds tien maal per jaar in uw brievenbus vinden! Iedereen kan kopij inleveren voor onze krant, ook kinderen.

Ook voor de vaste rubrieken in de krant zijn bijdragen van lezers van harte welkom. Houd je van de Groninger taal en kom je een leuk verhaal tegen of schrijf je het zelf? We plaatsen het graag (Grunneger Proatjes). Hetzelfde geldt voor gedichten, puzzels of recepten. Weet je iets over onze omgeving wat je graag wilt delen? We houden ons aanbevolen.

Kopij kan gemaild worden naar weerszijdenvandeheekt@ziggo.nl

De krant wordt geschreven voor en door ons allemaal!

Databank Dorpskrant

Hier kan je verschillende oude dorpskranten downloaden en bekijken. De uitgegeven edities tot drie jaar terug zijn hier te downloaden. Mocht je nog eens een artikel terug willen lezen dan kan je die hier dus vinden.