Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit odio faucibus commodo rhoncus mi tristique, lacinia enim euismod venenatis ligula libero a fermentum hac tempor mus class.
Lorem ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit libero, quisque parturient leo ad dui suscipit facilisi, ullamcorper scelerisque penatibus maecenas non faucibus elementum.
Lorem ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit ante risus arcu, dapibus hac natoque porttitor morbi donec suspendisse tempor dui per, mauris rhoncus urna eleifend nec tempus a sem fringilla.
Lorem ipsum
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit, ridiculus elementum molestie duis sociis sagittis, lacus augue convallis posuere conubia senectus.
Holwierde
Holwierde bestond in het verleden uit twee kernen, Katmis en Holwierde, beiden gelegen op een wierde en gescheiden door het stroompje de Groote Heekt. Na de aanleg van een brug groeiden de kernen aan elkaar. Ten oosten van Holwierde lag verder nog de wierde Bansum die thans nog herkenbaar is ter plaatse van de begraafplaats. Ook Holwierde had veel te leiden van de gevechten aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Veel bebouwing is daarom naoorlogs. De kerk, die in het centrum van het dorp staat bleef gespaard en is een rijksmonument. In het verleden stond er bij de kerk een toren van 60 meter hoog die tevens diende als baken voor de scheepvaart op de Eems.
Katmis, het westelijke deel van het dorp, heeft een besloten karakter dankzij de oude dicht opeen staande oude bebouwing. Het overige deel van Holwierde geeft een ruimer beeld te zien. De bebouwing bestaat uit woningen en enkele bedrijfjes. Het sportpark maakt deel uit van het welstandsgebied Groengebieden en sportparken.